För alla modelltågsintresserade !

Byggtips för stationshusmodellen från Annas hobby & diversehandel

• Modellen är uppbyggd med 3 olika medföljande material. Själva stommen består av 2mm kartong som kläs med ytskikt och foder av 0.4 mm laserboard. Takplattor och detaljer som tex synliga delen av takbjälkarna är gjorda av 2 mm MDF board.

• Fönsterglasen klipps ut av OH-film(medföljer ej) och limmas på stommen i de försänkningar som finns runt fönsteröppningarna.

• Takets ytskikt får byggaren själv införskaffa. Vi rekommenderar en platta från Kibri art.nr. 34142 eftersom konstruktionen är anpassad efter tjockleken på den plattan. De medföljande skärmallarna klistras på plattans undersida varefter man skär ut bitarna med en hobbykniv. Tänk på att mallarna placeras så att tegelpannorna hamnar åt rätt håll! 2st plattor räcker till en byggsats.

• De medföljande skorstenarna målas med en vattenbaserad hobbyfärg.

• Den medföljande byggbeskrivningen täcker in det mesta men det finns några saker att tänka på;
-Spåren som simulerar brädmönstret i ytskikten är brända med laser. Det finns en del smått damm kvar efter detta och det borstas enkelt bort med en torr tandborste för målning.
-Ytskikt, foder, vindskivor mm kan med fördel målas före montering. Vissa detaljer hanteras dock lättast om man skär loss dem från arken innan man målar dem. Se också upp så att de inte fastnar i något när färgen torkar. Färger som Polly Scale eller Humbrol akryl rekommenderas.
-För all limning rekommenderas vanligt vitt trälim utspätt i vatten för att erhålla ett så tunt limskikt som möjligt.

Om du önskar en PDF-kopia på byggbeskrivningen – skicka ett mail så ordnar vi det!
kundservice@annashobbyochdiversehandel.se
Lycka till med ditt bygge 

Kommentera här: